Najplaćenije zvezde 2019. godine

Datum:
17.12.2019

Najplaćenije zvezde 2019. godine su konačno objavljene u časopisu Forbes. Ako ste mislili da možete da pretpostavite ko je sve na listi, verovatno ste u pravu, ali redosled će vas sigurno iznenaditi. Prvo mesto u  2019. godini zauzela  je Taylor Swift, koja je na pobedničkoj poziciji drugi put u poslenjih 5 godina. Ove godine je od novog albuma i turneje zaradila neverovatnih 185 miliona dolara.  
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Taylor Swift je izdala album Lover 23. avgusta, koji ima 18 pesama u kojima je glavna tema ljubav, iako je dosada bila poznata po pesmama koje govore o njenim iskustvima iz tinejdžerskog i mladalačkog doba. Ovo je sedmi album Taylor Swift. Većinu pesama koje izvodi je napisala sama, a zanimljivo je da pored toga što i glumi, svira 4 instrumenta.  Ona je  jedina žena koja je dve godine zaredom osvojila nagradu Grammy u kategoriji album godine. Do sada je osvojila ukupno deset Grammyja, dvadeset četiri Billboard muzičkih nagrada, devetnaest Američkih muzičkih nagrada, sedam nagrada Udruženja kantri muzike i šest nagrada Akademije kantri muzike. Njeno pisanje su nagradili Udruženje tekstopisaca Nešvila i Kuća slavnih tekstopisaca. Taylor je pre ovog poslednjeg,  prodala više od 80 miliona albuma i zaradila do 2019. godine preko 450 miliona dolara. Njena ukupna zarada u karijeri sada je preko 600  miliona dolara!  
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Kanye West (@kanyewestt_official) on

Drugo mesto drži reper Kanye West, koji je zaradio 150 miliona dolara, uglavnom od prodaje svoje linije patika. Na trećem mestu je, očekivano, Ed Sheeran sa 110 miliona dolara. Beyoncé i Jay Z su na 6. mestu, oboje su zaradili po 81 milion, Drake 75  miliona. Legendarna grupa Metallica zaradila jeove godine 68,5 miliona. Rihanna je čak na 11. mestu sa 62 miliona, Travis Scott 58 miliona našao se na 12. mestu. Posle njega slede Katy Perry, PINK, BTS. Na poslednjem, 22. mestu je Ariana Grande sa ’’tričavih’’ 48 miliona dolara.  
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

Na listi su i muzičari koji dugo nisu ništa objavili, poput Eltona Johna, Paula McCartneya, koji i dalje zarađuju od prava desetine miliona dolara godišnje.

PREPORUČUJEMO

Kuhinja da pevaš!

Osvoji novu kuhinju Jela Jagodine i proslavi na originalan način – dovodimo ti Magla bend na svečano otvaranje tvoje nove kuhinje.

Neradni petak na Radiju S!

Svake nedelje jednom slušaocu poklanjamo neradni petak. Prijavi svog kolegu ili sebe, a mi ćemo se potruditi da kod tvog šefa izboksujemo slobodan petak.