Nastupi koji su obeležili dodelu Oskara


Nastupi koji su obeležili dodelu Oskara su performansi Billie Eilish, Eminema i Eltona Johna.

Billie Eilish je nastupala je u delu u kojem je odata počast preminulim zvezdama, a izvela je pesmu grupe The Beatles, Yesterday.


Njen brat,  Finneas ju je pratio na klaviru, a dok je Billie pevala na ekranu su se smenjivale fotografije preminulih zvezda, među kojima su Kirk Douglas, Doris Day, Peter Mayhew, košarkaška legenda Kobe Bryant i mnogi drugi.

Ovo je njen prvi nastup na dodeli Oskara, a vrlo je moguće da će sledeće godine i osvojiti isti, s obzirom na to da piše pesmu za novi film o Jamesu Bondu. Prethodni izvođači koji su pevali u filmovima o najčuvenijem tajnom agentu, Adele i Sam Smith su osvojili Oskare za pesmu. Početkom godine, Billie je na dodeli Grammyjaosvojila 4 glavne nagrade.

Pesma “(I’m Gonna) Love Me Again” iz filma Rocketman  je osvojila Oskara za najbolju originalnu pesmu. Ovu pesmu je komponovao i napisao legenardni Elton John. Ovo je njegov drugi Oskar u karijeri, i četvrta nominacija. On je 1995. osvojio  Oskara za pesmu “Can You Feel the Love Tonight” iz filma The Lion King. “(I’m Gonna) Love Me Again” pesma je osvojila i Golden Globe.

Eminem je noćas izveo pesmu ‘’Lose Yourself’’ iz filma ‘’Osam milja’’ za koju je pre 17 godina dobio Oskara.

Devedeset druga dodela je bila u znaku južnokorejskog filma film “Parazit” koji je osvojio čak 4 Oskara. Joaquin Phoenix je nagrađen za najbolju mušku, a ReneeZellweger za najbolju žensku glavnu ulogu. Brad Pitt je osvojio nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu, za film ‘’Bilo jednom u Holivudu’’ koji je osvojio 2 Oskara.

Nastupi koji su obeležili dodelu Oskara će se definitivno prepričavati, naročito mlade zvezde Billie Eilish koju tek čeka blistava karijera.