Miss Americana – dokumentarac o životu Taylor Swift


Miss Americana – dokumentarac o životu Taylor Swift izlazi 31. januara na Netflixu. Svetska premijera filma je danas na filmskom festival Sundance, a oficijalni trejler možete videti sad:

Trejler je izašao pre manje od 24 h, a već ima skoro 2 miliona pregleda. ”Miss Americana” je priča o mladoj zvezdi, a kažu da je ovo iskrena priča koja otkriva do sada nepoznate stvari o jednoj od najpoznatijih umetnica današnjeg vremena, Taylor Swift. Dokumentarac govori o životu pevačice i njeno prihvatanje uloge tekstopisca, performera, ali i žene koja u potpunosti koristi glas koji ima.

Pevačica je najavila dokumentarac kada je šira javnost saznala da joj Scooter Braun brani korišćenje njene muzike u njemu, s obzirom na to da je on vlasnik svih njenih mastera. Zbog toga, premijera dokumentarca bila je pod znakom pitanja zbog prava na muziku korišćenu u njemu, a koja je u vlasništvu izdavačke kuće Big Machine i Scootera Brauna.

U filmu ćemo videti dosta toga vezano za njen privatan život, pre svega odnos sa mamom Andreom, koja je trenutno bolesna.

Za Taylor, Andrea nije samo majka, već i najbolja prijateljica i najbitnija osoba u životu.

„Ona je sila koje me vodi kroz život. Pre bilo koje odluke koju donesem, prvo pričam sa njom. Zbog toga je velika stvar što uopšte govorim o njenoj bolesti,“ rekla je Taylor.

Taylor je  javnosti prvi put otkrila istinu o bolesti majke 2015. godine. Iako se sa bolesti uspešno izborila, u martu 2019. bolest se vratila

„Moja mama ponovo vodi bitku sa bolesti. Ovo me je naučilo da postoje pravi problemi, a onda svi ostali,“ rekla je ona tada.

Film je režirala Lana Wilson, a film će biti dostupan poslednjeg dana janura. Slušaj hitove na maksimum na omiljenom Radiju S4.