Celine Dion dolazi na Balkan

Datum:
24.09.2019

Celine Dion je pre dva dana objavila na svom Instagramu i Facebook stranici video snimak na kojem piše ‘’Vidimo se uskoro’’  na više jezika, među kojima je i srpski. Pre manje od 6 meseci, Celine Dion je najavila na jednom svom nastupu da kreće na svetsku turneju koju je nazvala Courage. Ovo je ujedno i naziv njenog novog albuma koji izlazi 15. novembra. Prvi grad u kojem će nastupiti u okviru ove turneje je Otava, a za Balkan, ostaje da čekamo datum i grad. Jedno je sigurno, svetska pop diva konačno dolazi u neku od zemalja bivših jugoslovenskih republika. Još pre 7 godina, pevačica je izjavila da bi volela da peva u Beogradu.
„Volela bih da konačno zapevam u Beogradu. Čula sam da kod vas gostuju najveće svetske zvezde. Moje turneje su velike i traju najmanje godinu dana, što znači da treba na vreme da me pozovete. Nadam se da se u Beogradu vidimo prvom prilikom,“ izjavila je 2012.  godine.
Ona se setila i da je Jugoslavija glasala za nju, kad je učestvovala na Evroviziji.
„Upoznala sam mnogo divnih ljudi iz Srbije, neki su bili i članovi mog muzičkog tima. Znam da je vaša zemlja imala problema u prošlosti, ali svi se s vremena na vreme nađemo u nekoj nevolji, zar ne? Takođe, znam da je Srbija bila deo Jugoslavije, kojoj na izvestan način dugujem pobedu na Eurosongu 1988. Naime, Britanija i Švajcarska, za koju sam ja nastupala, pred kraj takmičenja imale su gotovo isti broj poena, a jugoslovenski žiri, koji je poslednji glasao, odlučio je pobednika. To nikad neću zaboraviti.“
Iako album Coruage izlazi tek 15. novembra, prošle nedelje je objavila audio za pesmu Lying Down.  Celine ostaje u u svom prepoznatljivom pop stilu, kao u pesmama  Falling into You  i Let's Talk About Love, kao i nezaobilaznoj My Heart Will Go On, po kojoj je pamte generacije.

PREPORUČUJEMO