Beyonce ušla u istoriju

Datum:
16.03.2021

Dodela nagrada Američke muzičke akademije, Grammy, 63. po redu, održana je u nedelju uveče. Trevor Noah bio je domaćin ceremonije iz kongresnog centra u Los Anđelesu. Kao i kod ostalih dodela nagrada održanih tokom pandemije, ni ove godine nije bilo publike uživo osim, za određeni broj izvođača i nominovanih.

Među izvođačima su se našli Bad Bunny, Taylor Swift, Dua Lipa, Cardi B i Megan Thee Stallion. Beyonce je vodila sa devet nominacija, a sa osvojenim 28. Grammyjem u karijeri, Beyonce je postala umetnica sa najviše osvojenih priznanja Američke muzičke akademije ikada.

Taylor Swift je dobila možda I  najznačaniju nagradu: za album godine, folklore. Billie Eilish je za svoju numeru Everything I Wanted  dobila nagradu za pesmu godine.

Watermelon Sugar, koju inače je otpevao Harry Styles je proglašena najboljom pop numerom. Najbolji novi izvođač je Megan Thee Stallion, najboljim duetom proglašena je pesma Rain On Me koju izvode Lady Gaga i Ariana Grande, dok je Dua Lipa odnela nagradu za pop album godine.

PREPORUČUJEMO

POVEZANE VESTI