Billie Eilish iskoristila karantin za pisanje pesama

Datum:
14.05.2020

Billie Eilish iskoristila karantin za pisanje pesama, pokretanje radijske emisije sa svojim ocem ali i komponovanje muzike sa bratom Finneasom.
„Pre nekoliko nedelja sam napisala pesmu i osećaj je bio baš dobar… volela bih da mogu da vam je otpevam sada, ali ne mogu. U pesmi koju sam napisala ima jedan deo u kome govorim kako svi kažu da bi trebalo da budemo tužni zbog pandemije, zbog pauze, zbog toga što ne viđamo nikoga. Znam da bi trebalo da mi nedostaje posebna osoba i ljudi uopšte. Naravno, nedostaju mi bliski prijatelji ali istovremeno, prija mi to što imam sopstveni prostor,“ – izjavila je nedavno u jednom intervjuu.
Prethodnih godina, Billie se često borila sa depresijom, pa nije čudno što joj izolacija prija. Čak jedna jena pesma Bury a friend, govori o suicidnim mislima. Pevačica je jednom prilikom ispričala da je jednom, tokom boravka u hotelu u Berlinu, pomislila da skoči kroz prozor, a da jedini razlog zašto to nije učinila je njena majka. Billie Eilish iskoristila karantin za pisanje pesama Mnogi ne znaju da je upravo njen stariji brat imao najveći značaj u početku njenog puta do slave. On je imao svoj bend i napisao pesmu Ocean Eyes. Ona ju je 2015. izvela i postavila na YT. Pesma je za kratko vreme dobila preko 10 miliona pregleda i lajkova. Brat joj je pomogao da snimi singl Bellyache. Zatim je snimila pesmu sa naslovom Bored koja je uključena u oficijalnu listu pesama poznate Netfliks serije 13 razloga zašto. Kasnije te godine izbacila je EP Don’t Smile At Me u avgustu 2017. Posle pojave EP-a na nekoliko nacionalnih i internacionalnih top lista, proglašena je za novog umetnika u usponu. Iste godine, objavila je remiks svoje pesme Watch koji je preimenovan u Burn. U 2018. godini, objavila je singlove Bitches Broken Hearts i You Should See Me In A Crown. Početkom 2019. godine izašao je album When We All Fall Asleep Where Do We Go i postigao velike uspehe na plejlistama, naročito pesme Bad Guy i Burry A Friend koje sadrže veoma kontroverzne spotove. Billie Eilish iskoristila karantin za pisanje pesama, koje ćemo verovatno čuti do kraja ove godine,a do tada slušaj hitove i ništa drugo na Radiju S2.

PREPORUČUJEMO

POVEZANE VESTI