Specijalno izdanje Evrovizije

Datum:
02.04.2020

Specijalno izdanje Evrovizije očekuje nas u maju, jer je Evropska radiodifuzna unija odlučila je da napravi specijalnu TV emisiju, u kojoj će učestvovati svi izvođači, koji je trebalo da se takmiče. Ovogodišnji Eurosong otkazan je zbog pandemije korona virusa, ali ćemo ipak favorite gledati na malim ekranima. Emisija Europe Shine a Light, nazvana po pobedničkoj pesmi Velike Britanije iz 1997. godine, emitovaće se 16. maja od 19 časova, istog dana kada je ove godine trebalo da se održi finale. Specijalna emisija trajaće 2 sata, a uskoro se očekuje i tačan spisak zemalja učesnica.
“Pozivamo sve televizije koje je trebalo da učestvuju u takmičenju za pesmu Evrope, članice ERU-a i druge zemlje da prenesu taj program u duhu jedinstva i zajedništva,“ rekao je direktor takmičenja John Ola Sand.
Svaki od 41 izvođača otpevaće neke ranije evrovizijske hitove, ali iz studija u svojoj zemlji. Program će voditi holandski voditelji Edsilia Rombley, Chantal Janzen i Jan Smit, koji je trebalo da vode originalno takmičenje. Organizatori će, pored ovogodišnji, pozvati i učesnike iz prethodnih godina da se priključe programu. Grupa Hurricane trebalo je da predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj Evroviziji, ali je takmičenje otkazano zbog virusa korona.
„Jako nam je žao što je došlo do otkazivanja takmičenja ali to su mere prevencije i odluka nadležnih organa. Mi smo se spremale kao da se ništa ne dešava ali poštujući odluke vlade Republike Srbije stali smo sa pripremama a danas i dobili zvaničnu informaciju da je Evrovizija otkazana. Mi tu ništa ne možemo sem da ispoštujemo. Naravno da smo razočarane ne samo zbog otkazivanja Evrovizije već zbog celokupne situacije koja nas je zadesila. Nadamo se što bržem završetku ove agonije. Hvala vam na podršci.“ -izjavile su devojke iz grupe Hurricane.
Specijalno izdanje Evrovizije nas očekuje 16. maja,  a Hasta La Vista i druge hitove grupe Hurricane slušaj na Radiju S.

PREPORUČUJEMO

POVEZANE VESTI