Ponovo se okuplja grupa Pussycat Dolls

Datum:
26.11.2019

Ponovo se okuplja grupa Pussycat Dolls, ove subote, 30. novembra i to na finalu takmičenja The X Factor Celebrity. Ovo je ranije najavio član žirija i producent Louis Walsh,  a iako zvanično saopštenje još uvek nije objavljeno, svi željno iščekuju povratak devojaka koje su početkom ovog veka bile najveće zvezde svetske muzičke scene. Nicole Scherzinger,  glavni vocal čuvene grupe, članica je žirija u ovoj emisiji, a i blisko sarađuje sa Simonom Cowellom.
„Ovo će biti njihov prvi nastup u 10 godina i ima posebno značenje za Nicole zbog njene uloge u emisiji. I Simonu Cowellu znači što će se devojke opet okupiti, zbog čega je rekao Nicole da ne preza ni od čega, kako bi ljudi pričali o nastupu,“ tvrdi izvor britanskog Daily Maila.
Nicole je 2003. godine, nadajući se da će dobiti ugovor kao solo umetnik, otputovala u sedište izdavačke kuće Artista Record, u NY, gde je predstavila demo CD na kojem je sama radila, pod porodičnim imenom Nicole Kea.  U međuvremenu, idejni tvorac grupe je održao otvorenu audiciju za članice grupe. Nicole je uspešno odradila audiciju sa Melody Thornton (Melodi Tornton), Carmit Bachar (Karmit Bakar), Ashley Roberts (Ešli Roberts) i Kimberly Wyatt (Kimberli Vajat). Kao glavna pevačica, Nicole je pevala većinu vokala, ali je bila i jedina članica grupe koja je učestvovala i u pisanju pesama za njihov prvi studijski album po imenu PCD. On je objavljen u septembru 2005. godine. Album je usledio nakon objave singla „Don’t Cha“ koji je postao internacionalno poznat, dospevši na drugo mesto Billboard Hot 100 liste. Nicole je bila glavna pevačica u grupi, njena popularnost je sve više rasla zbog čega je započela rad na solo karijeri. U martu 2007. godine, Scherzinger je objavila da će se njen solo album zvati Her Name Is Nicole. Album ipak nije postigao zapažen uspeh na Billboard listama. Nicole se posle toga fokusirala na rad sa grupom. Drugi i poslednji album The Pussycat Dolls, po imenu Doll Domination izašao je 23. septembra 2008. godine. Odmah po objavljivanju dospeo je na prvo mesto Billboard 200 liste. Singlovi „When I Grow Up“ i „I Hate This Part“ su dospeli na deveto i jedanaesto mesto Billboard Hot 100 liste. Nakon završetka turneje, u avgustu 2009. godine, objavile su da uzimaju pauzu kako bi se fokusirale na solo karijere. Početkom 2010. godine grupu su napustile sve članice. Ponovo se okuplja grupa Pussycat Dolls, skoro deceniju kasnije!

PREPORUČUJEMO