Najbolji momenti Grammy 2020

Datum:
27.01.2020

Najbolji momenti Grammy 2020  na jednom mestu. Pogledajte ko je osvojio nagrade i čiji nastupi su obeležili muzički spektakl godine! Sinoć je održan 62. po redu Grammy, dodela najprestižnijih muzičkih nagrada. Ceremonija održana u Staples centru u Los Anđelesu, domu LA Lejkersa, posvećena je legendi NBA lige i Lejkersa Kobeju Bryantu, koji je juče poginuo u padu helikoptera. Billie Eilish je bila zvezda večeri. Otišla je kući sa čak 5 nagrada, uključujući nagrade u četiri glavne kategorije – pesma godine, ploča godine, album godine i najbolji mladi umetnik. Ona je najmlađa umetnica kojoj je to pošlo za rukom od početka dodele nagrada, i prva od Christophera Crossa 1981. Grammy za album godine osvojila je za njen debi album When We All Fall Asleep, Where Do We Go, koji je snimljen u njenom porodičnom domu u Los Anđelesu.
„Nisam mogla ni da zamislim da će mi se ovo desiti. Ja sam odrasla gledajući sve vas“, rekla je ona kada je izašla na binu da primi prvu nagradu večeri.
Drugi veliki pobednici večeri su bili Lil Nas X, koji je osvojio nagradu za video godine za „Old Town Road“, i reperka Lizzo, koja je dobila tri Grammy uključujući za najbolji pop solo nastup za njen hit Truth Hurts. Demi Lovato se sinoć vratila u svet muzike, numerom Anyone, koju je izvela na dodeli Grammy nagrada. U emotivnoj baladi, koja je rasplakala sve prisutne, a potom i nju, pevačica peva o zloupotrebi droge i alkohola. Bilo joj je suviše emotivno da otpeva numeru iz prvog pokušaja: nakon što je otpevala prvi stih, morala je da stane, sabere se i potom izvede pesmu. Ariana Grande je otpevala pesme Imagine, 7 Rings i numeru Thank u, next – koje je trebalo da izvede još prošle godine ali je tada došlo do sukoba sa producentima emisije, koji su smatrali da nije primereno da pevačica izvede numeru 7 Rings, nakon čega je ona rešila da bojkotuje dodelu. Pop zvezdu je najavio glumac Ben Platt, nazvavši je „moćnim glasom jedne generacije“, a potom je naglasio da „kad ona peva – stvarno peva.“

PREPORUČUJEMO

POVEZANE VESTI