Michael Jackson decenija od smrti legende popa

Datum:
26.06.2019

Michael Jackson je napustio scenu zauvek pre tačno 10 godina, a samo u SAD je za to vreme prodato 16,1 milion njegovih albuma.
Povodom godišnjice njegove smrti, oglasili su se predstavnici njegovog imanja: "Deceniju kasnije, Majkl Džekson je i dalje s nama, njegov uticaj ugrađen je u ples, modu, umetnost i muziku trenutka. On je važniji nego ikad"
Album Number Ones je u poslednjih 10 godina prodat u 3,6 miliona kopija, čuveni  Thriller  iz 1982. u 2,5 miliona primeraka. 31,4 miliona skidanja sa interneta imaju njegove pesme otkad je kralj popa umro, od kojih je samo  Thriller skinuta 3 miliona puta, Billie Jean 2,6 miliona a Beat It 2,2 miliona. Pesma je Thriller je u poslednjih 10 godina imala skoro 600 miliona pregleda na YouTubu.   Dokumentarni film This Is It  ostvario je prihod od  $261, 2 miliona dolara. Film je izašao pet meseci posle njegve smrti i našao se na Billboardovoj listi te godine. Njegove pesme su samo na američkim radio stanicama emitovane u poslednjih 10 godina 5,7 miliona puta. Michael Jackson je preminuo od srčanog udara usled prekomernog uzimanja lekova. Doktor koji mu je prepisao lekove je osuđen na 4 godine zatvora, a potom i oslobođen u oktobru 2013. Na holivudskom Bulevaru slavnih pevačeva zvezda i dalje privlači gomilu turista dok obližnje suvenirnice, saloni za tetovaže i ulični imitatori i dalje dobro zarađuju na prodaji stvari koje imaju veze sa likom i delom kralja popa.      

PREPORUČUJEMO