5 hitova poznatih koji su nastali posle ljubavnih raskida

Datum:
13.09.2021

Kao i svi obični ljudi, i poznate svetske zvezde pate posle ljubavnih raskida. Upravo iz tih teških trenutaka, nastale su neke od najpoznatijih balada sadašnje strane pop scene. John Mayer je javno priznao da je njegov poslednji singl Still feel like your man upućen bivšoj devojci Katy Perry. A upravo ona je nakon razvoda pesmu Wide awake posvetila bivšem suprugu Russellu Brandu.

Nekoliko nedelja nakon raskida veridbe sa Liamom Hemsworthom, Miley Cyrus je objavila pesmu Wrecking Ball čime je dokazala da najlepša muzika nastaje posle najvećih patnji. Njih dvoje su nekoliko godina kasnije obnovili vezu, mladoj pevačici je, ipak, ostala jedna od najlepših i najemotivnije otpevanih pesama u karijeri, kao i spot u kom je gledajući u kameru prolila nekoliko suza, i time  pogodila emocije miliona ljudi širom sveta.

Najpoznatija pesma kultnog benda No Doubt je svakako Don’t speak, a nju je Gwen Stefani posvetila kolegi iz benda, sa kojim je bila u višegodišnjoj vezi. Tony Kanal, njen bivši dečko je i odsvirao deonice stihova koje su bile upućene baš njemu.

Jedan od najpopularnih mladih parova svakako su bili Justin Bieber Selena Gomez. I ova moderna bajka se nije završila srećnim krajem, ali je donela mnogo balada koje su nastale iz tuge posle raskida. Selena je sama opisala u pesmi Heart wants what it wants. Međutim, to nije jedina pesma koju je Gomezova posvetila Bieberu. Ne treba zaboraviti ni Love will remember, odnosno demo snimak pesme, koja u sebi sadrži i Justinovu glasovnu poruku. Ova pesma, iako je završila na internetu, nikada nije objavljena na albumu. Sa druge strane, Justin je priznao da ga je raskid sa Selenom inspirisao za pesme Sorry, Mark my words What do you mean?

Popularna kao ''kraljica pesama o raskidu'' Taylor Swift je karijeru napravila na hitovima koji su inspirisani ljubavima koje nisu uspele.We are never ever getting back together je posvećena Jakeu Gyllenhaalu, a I knew you were trouble je inspirisana vezom sa Harryjem Stylesom.

PREPORUČUJEMO

POVEZANE VESTI