Ana Bebić – Ti nemaš prava na mene

Datum:
04.12.2020

Ana Bebić – Ti nemaš prava na mene,  prva pesma iz projekta ZVEZDE PEVAJU ZVEZDE NOVI EX YU ZVUK   je jutros u 9h premijerno emitovana na Radiju S, a spot možete pogledati  ovde:

Ana Bebić je u potpuno novom aranžmanu otpevala legendarnu pesmu Tajči  iz davne 1990. godine.

Prvi veći pevački nastup koji je zapazio širi auditorijum Tajči je imala  u pesmi grupe Hari Mata Hari “Sedamnaest mi je godina”, koliko je i imala te godine.

Sa svojim najvećim hitom “Hajde da ludujemo” pobedila je na Jugoviziji 1990. u Zadru. Njen nastup, pojava u ružičastoj haljini i pokreti rukama, u kombinaciji sa imidžom Barbike i Merilin Monro osvojili su ne samo žirije televizijskih centara, već i publiku u dvorani koja ju je pozdravila ogromnim aplauzom nakon izvođenja pobedničke pesme. Odnela je ubedljivu pobedu sa skoro duplo više bodova od drugoplasiranog Borisa Novkovića i time sebi obezbedila učešće na Pesmi Evrovizije 1990. u Zagrebu, na kojoj je završila na sedmom mestu.

Posle Pesme Evrovizije 1990. izašao je i njen prvi album “Hajde da ludujemo”, koji je izazvao pravu euforiju kod publike svih uzrasta, a pretežno kod tinejdžera. Na albumu su se izdvojili hitovi: “Dvije zvjezdice”, “Kad se mrzi i voli” i “Moj mali je opasan”, obrada pesme Čabija Čekera “Let’s Twist Again”, za koju je tekst napisala Alka Vuica, kao i pesma “Ti nemaš prava na mene”. 30 godine kasnije ova pesma je doživela potpuno novi zvuk  u izvođenju Ane Bebić.

Prijatelj projekta:  Forma Ideale

Skini aplikaciju za svoj android ili IOS uređaj i slušaj potpuno novi EX YU zvuk.

PREPORUČUJEMO

POVEZANE VESTI