Billie Eilish peva naslovnu numeru za novi film o Bondu

Datum:
15.01.2020

Billie Eilish peva naslovnu numeru za novi film o Jamesu Bondu koji će se zvati No Time To Die. Pesmu je napisala sama Billie zajedno sa svojim bratom Finneasom. Ovom numerom, pevačica će ući u istoriju kao najmlađa autorka i pevačica koja je napisala i otpevala pesmu za slavni serijal filmova o najpoznatijem tajnom agentu.
„Neverovatan je osećaj biti deo ovakve stvari. Biti u mogućnosti da napišeš naslovnu numeru za ovako legendaran film je velika čast. James Bond je najgotivnija filmska franšiza ikada. I dalje sam u šoku,“ izjavila je popularna pevačica.
Billie Eilish peva naslovnu numeru za novi film o Bondu Premijera novog filma, u kome čuvenog Bonda glumi  Daniel Craig, zakazana je za 8. april ove godine. Autor poznate muzičke teme je Monty Norman, koji je ovu temu komponovao za “Dr No”, prvi film o agentu 007. Samo tada je ova tema upotrebljena na uvodnoj špici. U svim narednim ostvarenjima koristile su se pesme koje su specijalno komponovane za svaki film. One uglavnom nose naziv po filmu, izvodi ih uvek aktuelni, poznati izvođač. Velika je  čast komponovati i izvoditi muziku u filmovima o Bondu. Vremenom su se pojedine numere istakle kao kultne pesme. Do sada su najpoznatije numere koje su komponovali i pevali Paul McCartney - Live and Let Die, Tom Jones- Thunderball, Adel – Skyfall, Shirley Bassey – Goldfinger, Nancy Sinatra-  You Only Live Twice,  Tina Turner - Golden Eye koju su napisali članovi grupe U2 Bono i David Evans.  Pesma “A View to a Kill” koju izvodi Duran Duran  je jedna od retkih Bond pesama koja nosi pečat izvođača i izlazi iz okvira standarda Bond pesme i jedina koja je bila na  prvom mestu na Billboard top liste. Billie Eilish peva naslovnu numeru za novi film o Bondu  koji će premijerno biti prikazan u aprilu mesecu ove godine. Slušajte njene najveće hitove do tad na Radiju S2!

PREPORUČUJEMO

POVEZANE VESTI