Taylor Swift objavila album Folklore

Datum:
27.07.2020

Taylor Swift objavila album Folklore, njen osmi studijski album, u petak 24. jula. Serijom fotografija, na kojima stoji u šumi, okrenuta leđima kameri, pevačica je najavila novi projekat na kome ima 16 pesama. Mlada pevačica se vratila svojim korenima ovim projektom pa novi album ima kantri prizvuk, uz uplive drugih muzičkih žanrova. Kako je napisala na svojim profilima na društvenim mrežama, na albumu je sarađivala sa muzičkim herojima, pa je tako frontmen benda The National, Aaron Dessner sa njom radio na 11 pesama, dok je karantin provodio sa porodicom. Ostatak pesama napisali su Jack Antonoff, William Bowery i Bon Iver.
„Većina stvari koje sam planirala za ovo leto nije se dogodila, ali evo nečega što nisam, a dogodilo se. A to je moj osmi studijski album, folklore. Iznenađenje. U ponoć objavljujem potpuno nov album sa pesmama u koje sam ulila sve snove, strahove i inspiracije. Pre ove godine, verovatno bih razmišljala koje je „savršeno vreme“ da objavim album, ali svakodnevno me sve podseća na to da nam ništa nije garantovano. Folklore će imati 16 pesama na standardnom izdanju, ali je fizička deluxe izdanja imati i jednu bonus pesmu, koja nosi naziv the lakes. Zbog toga što je ovo moj 8. album, napravila sam 8 deluxe CD izdanja i 8 deluxe vinyl izdanja, koja će biti dostupna samo jednu nedelju. Svako od deluxe izdanja ima poseban omot, fotografije i izgled,“ rekla je i dodala da će se ova specijalna izdanja prodavati isključivo preko njenog sajta.
Taylor je 24. jula premijerno predstavila i spot za pesmu cardigan, koji je sama osmislila i režirala. Spot je u trendingu na YouTubu  širom sveta, a u Srbiji je trenutno na 34. mestu. Pesma za samo 3 dana ima preko 26 miliona pregleda.   Taylor Swift objavila album Folklore. Slušaj njene nove pesme i najveće hitove na Radiju S2!

PREPORUČUJEMO

POVEZANE VESTI