S.A.R.S. LIVE na Radiju S

Datum:
22.11.2019

S.A.R.S. LIVE izvođenje najvećih hitova možete slušati na oficijalnom YT kanalu Radija S. Grupa S.A.R.S. je gostovala juče na Radiju S, u jutarnjem programu, a kasnije u studiju Radija S smo imali prilike da uživamo u njihovim najvećim hitovima LIVE. Live je počeo akustičnim izvođenjem pesme Volimo se više. Početkom novembra su objavili ovu pesmu koju su otpevali s Marinom Roman. Reč je o pesmi koja je nastala u okviru takmičenja Discover by Coke i koja je premijerno izvedena na finalnoj večeri takmičenja u Hangaru u Beogradu. S.A.R.S. i Roman su s ovom pesmom ušli u finale takmičenja
– Poruka pesme je više nego jasna, volimo se više – poručila je sjajna ekipa.
Posle toga Žarko je otpevao pesmu  Veruj mi.  Audio verzija pesme izašla je u junu 2019. godine i ima preko 850.000 pregleda, a grupa S.A.R.S. objavila je spot za ovu pesmu pre par  dana. LIVE se završava izvođenjem pesme Praktična žena, njihovog najvećeg hita iz 2015. godine. Ovo je  jedan od najzapaženijih singlova sa njihovog albuma Proleće, a poruka koju su poslali spotom, izazvala je je 4 godine brojne pozitivne reakcije. Žare i ekipa su ovim spotom poslali snažnu poruku protiv porodičnog nasilja i nežnijem polu predstavili - kratak kurs samoodbrane. Dušan Adamović i Marko Romčević, autori projekta CrazyEnoughToChangeTheWorld, u sklopu kog je i nastao spot su rekli tada da nisu želeli da naprave još jedan sumoran video, gde su žene u modricama, uplašene i nemoćne.
“ Olučili smo se za drugačiji pristup, u nameri da ih ohrabrimo i naučimo ih kako da se žaštite i odbrane ukoliko postanu žrtve porodičnog nasilja”, objasnili su Dušan i Marko.
Sveže amputirana ruka Satrijanija (skraćeno S.A.R.S.) muzički je sastav iz Beograda. Njihova muzika je svojevrsna kombinacija pop, rok, rege, hip-hop i bluz, muzike sa elementima tradicionalnog srpskog folka. Bend su osnovali marta 2006. godine u Beogradu Aleksandar Luković Lukac i Dragan Kovačević Žabac. Prijatelj  benda, Siniša, upoznat sa njihovim radom, skida pesmu sa njihovog zvaničnog myspace profila i pravi video za pesmu Buđav lebac (snimljenu u skromnim uslovima kućne produkcije) i postavlja ga na YouTube. Pesma Buđav Lebac ostvaruje neverovatno veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Ova pesma postaje najslušanija numera na Youtubu u okviru srpsko-hrvatskog govornog područja (isključujući turbo-folk žanr). Pesma postaje sociološki i kulturološki fenomen, pogotovo uzimajući u obzir da se radilo o potpuno anonimnom bendu bez novčane podrške i klasične medijske promocije. To je pesma benda alternativne, underground scene, čiji je jedini medijum prezentovanja bio internet. S.A.R.S. LIVE pogledaj na oficijalnom YouTube kanalu Radija S, a njihove najveće hitove slušaj na omiljenoj radio stanici.  

PREPORUČUJEMO