Laku noć moja mala barbiko - LIVE

Datum:
10.07.2019

Laku noć moja mala barbiko je veliki hit Dina Merlina iz 1990. godine. Pesma se zapravo zove Ja sam na te naviko i nalazi se na albumu ,,Peta strana svijeta”. Publika ju je, međutim, nekako preimenovala u Laku noć moja mala barbiko, jer tim stihovima kreće refren pesme. Dino Merlin je objavio snimak ove pesme sa koncerta na Koševu pre 2 dana na svom oficijalnom YT kanalu. Pogledajte kako zvuči Laku noć moja mala barbiko LIVE

Dino se na samom početku koncerta obratio publici rečima "Jeste li spremni za ljubav" i nakon toga otpevao pjesmu "Nedostaješ". "Hotel Nacional", pesma po kojoj je i ceo album dobio ime kao i ta turneja je bila peta pesma koju je Merlin otpevao. Zašto se ta pesma baš tako zove, pročitajte OVDE.

Koncertom na Koševu 2105. godine Dino Merlin je još jednom dokazao zašto ga zovu “Sarajevski muzički beg” .

Ovaj koncert je ostao upamćen po LIVE izvođenju pesme Da šutiš, koju je otpevao sa Eldinom Huseinbegović, autorom pesme. Zanimljiva je priča kako je i ova pesma nastala. Eldinovoj supruzi Emki je dijagnostikovana multiplaskleroza.

Ubrzo nakon uspostavljanja dijagnoze, njoj su počele da otkazuju motorne funkcije i završila je u invalidskim kolicima. A zatim je oslepela. Tako je nastala pesma "Da šutiš", koju je otpevao Dino Merlin. Eldin je o ovoj pesmi rekao:
Osobi koju najviše volim nisam mogao pokloniti cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album. Moja žena je slepa i u kolicima je. Kad bih mogao vratiti vreme i kad bih znao da će oslepeti i biti u kolicima, opet bih je oženio.
Dve godine pre koncerta na Koševu, Eldinova muza je preminula i nije čula kako ovu pesmu njen suprug peva pred premunim Koševom.

PREPORUČUJEMO

POVEZANE VESTI