Grupa S.A.R.S. na Radiju S

Datum:
20.11.2019

Grupa S.A.R.S. na Radiju S, u četvrtak, 21.11. u kod Irene i Ivana! Slušaj Dobro jutro, Srbijo jer u 9h dolazi grupa S.A.R.S. Grupa S.A.R.S. na Radiju S Sveže amputirana ruka Satrijanija (skraćeno S.A.R.S.) muzički je sastav iz Beograda. Njihova muzika je svojevrsna kombinacija pop, rok, rege, hip-hop i bluz, muzike sa elementima tradicionalnog srpskog folka. Bend su osnovali marta 2006. godine u Beogradu Aleksandar Luković Lukac i Dragan Kovačević Žabac. Prijatelj  benda, Siniša, upoznat sa njihovim radom, skida pesmu sa njihovog zvaničnog myspace profila i pravi video za pesmu Buđav lebac (snimljenu u skromnim uslovima kućne produkcije) i postavlja ga na YouTube. Pesma Buđav Lebac ostvaruje neverovatno veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Ova pesma postaje najslušanija numera na Youtubu u okviru srpsko-hrvatskog govornog područja (isključujući turbo-folk žanr). Pesma postaje sociološki i kulturološki fenomen, pogotovo uzimajući u obzir da se radilo o potpuno anonimnom bendu bez novčane podrške i klasične medijske promocije. To je pesma benda alternativne, underground scene, čiji je jedini medijum prezentovanja bio internet. Audio verzija pesme Veruj mi izašla je u junu 2019. godine i ima preko 850.000 pregleda, a grupa S.A.R.S. objavila je i spot za ovu pesmu pre 4 dana.
„Pesma je tokom leta postala veliki hit i publika je peva zajedno sa nama na koncertima, zato smo odlučili da snimimo i spot koji će na najbolji način preneti osnovnu poruku pesme –potrebna nam je samo iskrena ljubav i sve ostale stvari su nebitne naspram nje“, rekao je Žarko Kovačević Žare.
U spotu se ne pojavljuju članovi benda, več deca, jer su želeli da ljubavnu priču ispričaju oni koji je najiskrenije i bezrezervno pružaju. Na sedmom po redu studijskom albumu Glava nalazi se osam novih i tri pesme koje su objavljene kao singlovi Živim na Balkanu, Teško je i Ljubav umire. Pesme koje oslikavaju trenutna razmišljanja i turbulentna emotivna stanja kroz koja su prolazili u prethodnom periodu. Njihovu karijeru su pored pesme Buđav lebac, obeležile i pesme Perspektiva i Lutka, a u niz najvećih hitova će se svakako upisati i pesma Veruj mi. Grupa S.A.R.S. na Radiju S sutra, tačno u 9! Više pesama koje voliš čeka te na omiljenoj radio stanici.

PREPORUČUJEMO