Besplatne virtuelne ture kroz tvrđave u Srbiji


Besplatne virtuelne ture kroz tvrđave u Srbiji dostupne su od prekjuče svima. Zbog svih nas koji ne možemo sada da putujemo i napuštamo domove, sajt kompaskazesrbija.rs je omogućio nekoliko 3D virtualnih tura za destinacije u Srbiji. Virtualne šetnje su moderan način za prikazivanje turističkih sadržaja, a mi, virtuelni posetioci na ovaj način imamo mogućnost razgledanja lokacija u svim pravcima, a postoji i mogućnost zumiranja željenog detalja jednostavnim pokretima.

3D virtuelna tura dostupna je svim korisnicima računara i „pametnih“ mobilnih telefona. Zbog lakše navigacije čak je i preporučljivo da uživamo u ovim turama preko telefona.

Pogledajte neke od prelepih tvrđava u Srbiji, poput Golubačke, Pirotske, Petrovaradinske i Bačke.

Besplatne virtuelne ture

Golubačka tvrđava

Tvrđava Golubac je, nakon rekonstrukcije, postala jedan od najpopularnijih turističkih lokacija u Srbiji. Ova tvrđava na Dunavu se sastoji od devet kula, a ono što doprinosi njenoj lepoti su njen položaj i okruženje.

Pirotska tvrđava

Pirotska tvrđava, poznata i pod imenom Momčilov grad, je većim delom rekonstruisana. U iskopinama kod Pirotske tvrđave nađeni su ostaci naselja čak iz gvozdenog doba. U svom restauriranom izdanju, Pirotska tvrđava je povratila izgled iz vremena vladavine kneza Lazara kada je bila strateški važan pogranični grad.

Petrovaradinska tvrđava

Virtuelna tura kroz tvrđavu upoznaje posetioce sa lepotama, istorijskim činjenicima, ali i aktuelnostima vezanim za tvrđavu. Kako bi vam olakšali obilazak tvrđave, kreiran je i interaktivni vodič čiju ulogu je preuzeo član čuvenog arhivskog odeljenja iz televizijske serije “Državni posao” i ujedno istoričar po profesiji, Nikola Škorić.

Bačka tvrđava

Bačka tvrđava predstavlja najznačajnije i najbolje očuvano srednjovekovno utvrđenje na zapadu Vojvodine. Sa njenih kula se pruža prelep pogled na vojvođansku ravnicu.

Besplatne virtuelne ture kroz tvrđave u Srbiji te čekaju na tvom telefonu, tabletu. Pogledaj još koje sve sadržaje možeš da pratiš iz svog doma. Slušaj muziku koja te pokreće na Radiju S3, ostani kod kuće i čuvaj se!