Skijanje na vodi je do nedavno bio sport dostupan malom broju ljudi. Sada je ovaj  fenomenalan sport dostupan svima, a ti ovo iskustvo, uz koje ćeš definitivno da osvežiš svoje leto, dobijaš besplatno od Radija S!

Ovo je predivan sport u kojem se skijaš drži za specijalnu sajlu i klizi po površini vode (mora ili jezera). Brzina u ovom sportu varira i ide od svega 22km/h pa do 58km/h u slalomskom skijanju na vodi. Skijanje na vodi bez korišćena skija (bosih nogu) još je brža disciplina u kojoj se mogu postići brzine od oko 72km/h. Najveće brzine postižu se na vodenim skijaškim slalom trkama na kojima je zabeležena najveća brzina od čak 241km/h. Sem brzine, i dužina konopca takođe drastično varira s obzirom na nivo iskustva i vrstu takmičenja/aktivnosti.

U Beogradu, na makiškoj strani Ade Ciganlije od 2002. godine nalazi se Aqua Ski kompleks sa žičarom u kojem će možete iskusiti skijanje na vodi sa svojom ekipom.

Ski centar (Aquaski caffe) na Adi je otvoren tokom cele godine, a sezona skijanja  traje do 30. septembra.

Među najatraktivnijim lokacijama u Beogradu, žičara za skijanje na vodi predstavlja prvorazrednu turističku atrakciju i nezaobilazni sportsko-rekreativni i zabavni kompleks.

Više o čarima skijanja na vodi pogledaj na sajtu Aqua Ski, a kako sve to izgleda uživo na njihovom Facebook i Instagram profilu.