Egzotična večera iznenađenja, u kojoj do samog kraja večeri ne znaš šta si jeo je defitivno nešto novo što moraš da probaš ovog leta.

Osveži svoje leto uz egzotičnu večeru iznenađenja koju će ti spremiti idejni tvorac koncepta, “chef” i vlasnik restorana Iris, Vanja Puškar.

Restoran Iris je prvi restoran u okviru New Balkan Cuisine koncepta. Njihov cilj je da očuvaju izvorne vrednosti i samu namirnicu, a jelo posmatraju kao formu koju prilagođavaju vremenu u kome se nalazimo. New Balkan Cuisine koncept menja hranu, a kroz nju i kulturu konzumacije i razmišljanja o istoj.

Restoran je otvoren za goste tri dana nedeljno, dok se ostalim danima bave istraživanjem, kako samih namirnica, tako i jela za neki od sledećih meseci, pošto jelovnik menjaju jednom mesečno. Za nešto više od dve godine rada, promenili su preko 300 različitih recepata.

U ponudi imaju dva degustaciona jelovnika. Jedan mesni, a drugi vegetarijanski i oba se sastoje od osam različitih jela. Uz degustacioni jelovnik nude i mogućnost uparivanja vina sa hranom, gde uz svako jelo dobijate odgovarajuće upareno balkansko vino.

Egzotična večera iznenađenja je nešto po čemu ćeš pamtiti ovo leto. Prvo ćeš degustirati ova fenomenalna jela, a tek posle dobiti objašnjenje šta si zapravo jeo. Više o restoranu Iris pogledaj na njihovom sajtu, Facebook stranici i Instagram profilu.